Provider Selectie Criteria

Binaire / Tekst Retentie


Retentie is een van de meest belangrijke criteria in het kiezen van een usenetprovider. De retentie wordt gedefinieerd in het aantal dagen dat een post of artikel actief op de servers van de usenetprovider blijft staan alvorens het verwijderd wordt van die server. Usenetproviders zijn ook beperkt in opslagruimte, dus eens alle ruimte is gebruikt zullen oudere post en artikels verwijderd worden om plaats te maken voor de nieuwe. Voorbeeld: stel dat een provider 1300 dagen retentie biedt, dan zal een post of artikel 1300dagen op hun servers blijven staan alvorens het ervan verwijderd wordt.

Wanneer u de retentie van de verscheidene providers wilt evalueren, zorg er dan zeker voor dat u test in de nieuwsgroepen die u interesseren. Sommige usenetproviders houden de retentie uniform voor alle nieuwsgroepen. De meesten hebben verschillende retentielevels afhankelijk van het type van groep: binair of tekst. Anderen bepalen de retentie aan de hand van de populariteit van de nieuwsgroepen. Zo kan het zijn dat slechts enkele nieuwsgroepen hogere retentie heeft om dit als publiciteit uit te spelen naar de klanten toe. Misleidend als u dan post wenst te halen uit een minder populaire nieuwsgroep waar slechts de helft van de beloofde retentie wordt geboden. Gratis proef periodes zijn dus ideaal om de retentie effectief te testen.

Sommige providers beweren dat ze lange retentie hebben, maar wanneer gebruikers headers van oudere artikels proberen te downloaden, komen ze zelf niet in de buurt van de geadverteerde retentie.