Provider Selectie Criteria

Volledigheid (Completion)


De volledigheid wordt in het algemeen gedefinieerd als het aantal artikelen of bestanden dat op de servers staan van de usenetprovider ten opzichte van het aantal artikelen of bestanden die in feite op Usenet beschikbaar zijn. Kortom, het is het percentage van hoeveel artikelen er compleet zijn en beschikbaar zijn voor download vanop de servers van de usenetprovider. Veel artikelen of bestanden en tekst gesprekken zijn opgesplitst verschillende onderdelen of berichten die alle gegevens voor het gehele bestand bevatten. Als een bepaalde onderdeeltje ontbreekt, is het volledige bestand onvolledig. De gebruiker zal dan niet in staat om het bestand te reconstrueren zonder dat iemand anders het ontbrekende deel op de server plaatst of door gebruik te maken van Par2 bestanden.

Hoe hoger de volledigheidsgraad is van de usenetprovider, hoe minder de kans dat je als gebruiker zal moeten wachten tot dat artikel of bestand opnieuw wordt gepost of je de par2 bestanden moet downloaden om uw bestand te herstellen.

Vele usenetprovider beweren een volledigheid van 99% te hebben, maar blijken toch problemen te hebben met de volledigheid van oudere artikels. UseNetServer beweert zelfs meer dan 99% te bieden en het blijkt hen nog te lukken ook, zelfs voor de oudere artikels. Als je zelf wilt proberen kan je hier gratis proberen.